Κεχίδης Logo

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχεις απορίες σχετικά με τα προϊόντα μας;

Είμαστε εδώ για να σε βοηθήσουμε!

Πωλήσεις

Για οποιοδήποτε θέμα πωλήσεων παρακαλούμε επικοινωνήστε

231 111 7554

Επιστροφές

Για επιστροφές κατόπιν συννενόησης στο παρακάτω mail

Service

Για service και εγγυήσεις παρακαλούμε επικοινωνήστε

231 111 7554

Βρισκόμαστε στη διάθεσή σου για κάθε απορία!

Το άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό μας , είναι διαθέσιμο να λύσει κάθε σου απορία! 

Δευτέρα 08.00-16.30
Τρίτη 08.00-16.30
Τετάρτη 08.00-16.30
Πέμπτη 08.00-16.30
Παρασκευή 08.00-16.30
Σάββατο Κλειστά
Κυριακή Κλειστά

  Με τη χρήση της φόρμας επικοινωνίας συμφωνείτε να αποθηκεύσουμε τα προσωπικά σας δεδομένα.

  Συχνές Ερωτήσεις

  Επικοινωνία - Θέρμανση και Ενέργεια - ΠΡΟΜΕΞ ΚΕΧΙΔΗΣ Group

  Το pellet (είναι μια μορφή επεξεργασμένου ξύλου σε κυλινδρικό σχήμα μήκους 3 εκατοστών και πάχους 1 εκατοστό)  εδώ και 30 χρόνια στον Καναδά, και στην Ευρώπη εδώ και 20 χρόνια θερμαίνει σπίτια και επαγγελματικούς χώρους, με καυστήρες και λέβητες όχι γίγαντες αλλά ούτε και νάνους. Παράγεται από συσώματα αλλά και κορμούς ξύλου. Από κάθε δέντρο το 1/3 του βάρους του πετιέται ενώ τώρα γίνεται πέλλετ. Το πέλλετ είτε σε ενεργειακές σόμπες εντός του σπιτιού είτε με τη μορφή λέβητα είναι η επανάσταση στη θέρμανση λόγω του ότι είναι εύχρηστο ανάβει και σβήνει εύκολα και αυτόματα. Θέλει μικρότερο χώρο αποθήκευσης, δίνει μεγαλύτερη αυτονομία μέχρι 3-4 ημέρες  για μια σόμπα μέχρι 20 μέρες για ένα λέβητα. Είναι 100% ξύλο χωρίς χημικές προσμίξεις, είναι οικολογικό και 100% ανανεώσιμο. Είναι 50-60% φθηνότερο από το πετρέλαιο (χειμώνας 2010-11) με μηδενική επιβάρυνση CO2 όπως και το ξύλο (με σωστή καύση) στην ατμόσφαιρα που απαιτεί υψηλής ποιότητας καυστήρα. Η στάχτη ελάχιστη σε ποσοστό 1% και η συντήρηση μπορεί εύκολα να γίνει από τον ίδιο το χρήστη και όχι απαραίτητα από τεχνικό με κόστος 50-100 ευρώ

  Πλεονεκτήματα των πέλλετ από κωνοφόρα (πεύκο, έλατο) έναντι πέλλετ από πλατύφυλλη ξυλεία (οξιά, δρυς).

  Παρ’ ότι έχουμε μάθει να καίμε στις σόμπες μας σκληρή ξυλεία (οξιά, δρυς), όταν ερχόμαστε στο πέλετ τα πράγματα αλλάζουν. Γιατί; Η διαδικασία της πελετοποίησης (ξήρανση, συμπίεση) δίνει στα πέλετ ανεξάρτητα πρώτης ύλης κοινά χαρακτηριστικά. Με την διαφορά ότι τα πέλετ από κορμούς κωνοφόρων έχουν ελάχιστη περιεκτικότητα σε ξένα σωματίδια (στάχτη κλπ) και αυτό εξασφαλίζει πολλές ήσυχες ώρες λειτουργίας της σόμπας ή του καυστήρα χωρίς την εμφάνιση του ενοχλητικού «κλίνκερ» και την συσσώρευση στάχτης στον  θάλαμο καύσης. Φυσικά αυτό εξασφαλίζει και την «μακροζωϊα» της συσκευής μας που δεν επιβαρύνεται από τις δυσλειτουργίες που προκαλούνται από το κλίνκερ και την στάχτη. Όσοι έχουν συσκευές πέλετ γνωρίζουν πολύ καλά πόσο ενοχλητικό είναι να χρειάζεται να διακόπτεις κάθε λίγες ώρες λειτουργίας την σόμπα για να την καθαρίσουμε από τα ξένα σωματίδια που έχουν συσσωρευτεί κατά την καύση. Αν ξεχάσουμε να καθαρίσουμε ή απουσιάζουμε από τον χώρο και η λειτουργία συνεχιστεί υπάρχει μεγάλος κίνδυνος βλάβης της συσκευής με ότι αυτό συνεπάγεται.

  Τα πλεονεκτήματα όμως δεν σταματούν εδώ! Τα πέλετ κωνοφόρων υπερτερούν σε ενεργειακή απόδοση έναντι των πλατύφυλλων κατά 10% περίπου

  Επειδή τα πέλετ από κωνοφόρα έχουν μικρότερη πυκνότητα από τα αντίστοιχα πέλετ οξιάς για να επιτύχουμε σωστή καύση πρέπει να αλλάξουμε ελαφρά τις ρυθμίσεις του καυστήρα.  Πρέπει να αυξήσουμε κατά 10%-15% την ταχύτητα τροφοδοσίας καυσίμου στον θάλαμο ώστε να τροφοδοτείται με ίδια μάζα (βάρος) καυσίμου ανά ώρα με το πέλετ που χρησιμοποιούσατε πριν.  Το θέμα της χαμηλότερης πυκνότητας δεν επηρεάζει την τελική τιμή που αγοράζει ο καταναλωτής καθώς το πέλετ πωλείται με την μάζα και όχι με τον όγκο. Απλά θα σας καταλάβει λίγο περισσότερο αποθηκευτικό χώρο στην αποθήκη από την αντίστοιχη ποσότητα πέλετ οξιάς ή δρυός.

  Η πιστοποίηση της ποιότητας των pellets βιομάζας είναι απαραίτητη τόσο για περιβαλλοντικούς όσο και για πρακτικούς λόγους, καθώς ένα πιστοποιημένο προϊόν έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες διάθεσης του στην αγορά.

  Στη μεγάλη πλειοψηφία των Ευρωπαϊκών χωρών, υπάρχουν λίγοι ή και καθόλου νόμοι που να καθορίζουν την ποιότητα των pellets ξύλου. Είναι συχνό το φαινόμενο, δε, οι κανονισμοί ποιότητας των pellets να καλύπτονται από την νομοθεσία που διέπει γενικά τη βιομάζα.

  Στην παρούσα φάση μόνο μερικά Ευρωπαϊκά κράτη, όπως η Αυστρία, η Σουηδία, η Ιταλία  και η Γερμανία έχουν επίσημα πρότυπα αποκλειστικά για την συμπιεσμένη βιομάζα (όπως είναι τα pellets). Για το λόγο αυτό, κάποια από αυτά τα πρότυπα (ιδίως το ÖNORM M1735 και το DIN plus) απολαμβάνουν ευρύτατης αποδοχής σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ακόμα, δηλαδή, και πέραν των κρατών προέλευσης τους.  Από τις χώρες με εθνικά πρότυπα ποιότητας pellets, το ÖNORM M1735 της Αυστρίας είναι από τα πιο αυστηρά και περιλαμβάνει ελέγχους τόσο στο προϊόν όσο και στο σύστημα παραγωγής του.

  Άλλα κράτη (π.χ. η Δανία και η Φινλανδία) έχουν αποφασίσει να αναμείνουν και να υιοθετήσουν στην εγχώρια νομοθεσία τους ένα κοινό Ευρωπαϊκό πρότυπο ποιότητας pellets ξύλου, όταν αυτό θεσμοθετηθεί. Ήδη από τις αρχές του 2010 έχει εκδοθεί το πρότυπο EN 14961-1 που αναφέρεται γενικά στη βιομάζα (και σε pellets) για βιομηχανικές χρήσεις. Το πιο εξειδικευμένο πρότυπο αποκλειστικά για τα pellets ξύλου θα ονομάζεται ΕN 14961-2 και όταν τεθεί σε ισχύ όλα τα επιμέρους εθνικά πρότυπα ποιότητας θα οφείλουν να εναρμονιστούν με αυτό ή να το υιοθετήσουν εντός διαστήματος 6 μηνών. Το πρότυπο ποιότητα EN 14961-2 αναφέρεται σε pellets ξύλου που προορίζονται για μη βιομηχανική χρήση και είναι στη φάση του τελικού προσχέδιου. Αντίστοιχα, βρίσκεται σε φάση προετοιμασίας το πρότυπο EN 14961-6 που αφορά pellets από βιομάζα, εκτός του ξύλου. Ομοίως το EN 14961-6 θα αφορά μη βιομηχανικές χρήσεις.

  Στον πίνακα 1 που ακολουθεί, παρουσιάζονται τα πιο διαδεδομένα πρότυπα ποιότητας που ήδη ισχύουν στην Ευρώπη, καθώς και το τελικό προσχέδιο EN-14961-2.

  Ανεξαρτήτως του συστήματος ποιότητας που θα επικρατήσει τελικά, η αναγκαιότητα για πιστοποίηση των προδιαγραφών των pellets είναι υπαρκτή ώστε να εξασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή απορρόφηση του παραγόμενου προϊόντος από την αναπτυσσόμενη αγορά των pellets.

  Πίνακας 1: Εθνικά πρότυπα ποιότητα για τα pellets βιομάζας της Αυστρίας, της Σουηδίας, της Γερμανίας και της Ιταλίας καθώς και το τελικό προσχέδιο για κοινό Ευρωπαϊκό πρότυπο pellets ξύλου οικιακής χρήσης.

  ΠροδιαγραφέςΜονάδες ΜέτρησηςΑυστρίαΣουηδίαΓερμανίαΙταλίαΕΕ
    ÖNORM M1735SS187120DIN 51731DIN plusCTIEN 14961-1
  Διάμετροςmm4-10Να αναφέρεται4-104-1066-8
  Μήκοςmm≤ 5*Δ≤ 4*Δ≤ 50≤ 5*ΔΔ-4*Δ3,15-40
  ΠυκνότηταKg/m3≥ 600620-720≥ 600
  Θρύμματα% κ.β.≤ 1≤ 1≤ 1
  Περιεκτικότητα σε υγρασία% κ.β.≤ 10≤ 10≤ 12≤ 10≤ 10≤ 10
  Περιεκτικότητα σε τέφρα (στάχτη)% κ.β.≤ 0,5≤ 0,7≤ 1,5≤ 0,5≤ 0,7≤ 0,7
  Θερμογόνος δύναμηMJ/kg≥ 18≥ 16,917,5-19,5≥ 18≥ 16,916,5-19
  Θείο% κ.β.≤ 0,04≤ 0,08≤ 0,08≤ 0,04≤ 0,05≤ 0,03
  Άζωτο% κ.β.≤ 0,3≤ 0,3≤ 0,3≤ 0,3≤ 0,3
  Χλώριο% κ.β.≤ 0,02≤ 0,03≤ 0,03≤ 0,02≤ 0,03≤ 0,02
  Αρσενικόmg/kg≤ 0,8≤ 1
  Κάδμιοmg/kg≤ 0,5≤ 0,5
  Χρώμιοmg/kg≤ 8≤ 10
  Χαλκόςmg/kg≤ 5≤ 10
  Υδράργυροςmg/kg≤ 0,05≤ 0,1
  Μόλυβδοςmg/kg≤ 10≤ 10
  Ψευδάργυροςmg/kg≤ 100≤ 100
  Νικέλιοmg/kg≤ 10
  Πρόσθετα%≤ 2Να αναφέρεται≤ 2Να αναφέρεται≤ 2

  Είναι 100% φυσικό προϊόν και χάρη στην λιννίνη που περιέχει το ξύλο και απελευθερώνεται κατά την συμπίεση η μπρικέτα γίνεται συμπαγής και στερεή χωρίς να χρειάζεται πρόσθετα συγκολλητικά μέσα.

  Oι μπρικέτες αποτελούν την εναλλακτική λύση για μία σύγχρονη, φιλική προς το περιβάλλον θέρμανση. Οι μπρικέτες  γίνονται υπό υψηλή πίεση, δεν περιέχουν βλαβερές ουσίες  και χημικά πρόσθετα , δηλαδή είναι ένα ανανεώσιμο οικολογικό και ανεξάντλητο βιοκαύσιμο που δε ρυπαίνει το περιβάλλον.

  Πλεονεκτήματα:

  – Έχουν εύκολη αποθήκευση καθώς είναι συσκευασμένες σε αεροστεγή πακέτα που βοηθάνε την τοποθέτηση τους σε οποιοδήποτε μέρος (δίπλα στο τζάκι , στο μπαλκόνι κλπ)

  – Δεν ρυπαίνουν τον χώρο αποθήκευσης καθώς δεν έχουν λάσπες, χώματα, υγρασία κλπ

  – Είναι καθαρό υλικό και δεν αφήνει στάχτη ( 5 φορές λιγότερη στάχτη από το ξύλο)

  – Έχει 4 – 6 φορές λιγότερη υγρασία από το ξύλο

  – Έχει μεγάλη θερμογόνο δύναμη, 1 kg μπρικέτας = 1,6 kg ξύλα

  – Έχει βαθμό απόδοσης 88% – 92 %

  – Δεν πετάνε σπίθες αποφεύγοντας  περαιτέρω ζημιές στον χώρο

  – Η θαλπωρή και η αίσθηση της φωτιάς είναι ίδια με αυτή του ξύλου.

  – Οι μπρικέτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν αντί για καυσόξυλα καθώς μπορούν να καλύψουν οικολογικά και πλήρως τις ανάγκες σε θέρμανση ενός μέσου σπιτιού χωρίς την χρήση άλλης θερμαντικής πηγής καθώς έχουν ευρεία εφαρμογή (συμβατικά και ενεργειακά τζάκι, ξυλολέβητες, ξυλοσομπες , σόμπες – λέβητες καθώς και σε ξυλόφούρνους αρτοποιίας)

  Τι  κερδίζω για το περιβάλλον:

  – Οι μπρικέτες όπως και το πελλετ έχουν μηδενικό ισοζύγιο CO έτσι καίγοντας μπρικέτες αποτρέπουμε την απελευθέρωση  CO στην ατμόσφαιρα.

  – Είναι καύσιμο ανακυκλώσιμο  δηλαδή παράγεται κάθε χρόνο από τα αγροτικά κατάλοιπα, καλλιέργειες και απορριφθείσα βιομάζα.

  Το ξύλο είναι πιο φθηνό από την μπρικέτα:

  – Το να θεωρούμε ότι, επειδή το ξύλο είναι περίπου 50% πιο φθηνό από την μπρικέτα  είναι και πιο οικονομικό καύσιμο, είναι λάθος.

  – Η μπρικέτα έχει 60% μεγαλύτερη θερμική δύναμη από το ξύλο σε σύγκριση ενός κιλού ΔΙΑΦΟΡΑ +60%

  – Επίσης  ένα σύστημα λέβητα ξύλου  επιτυγχάνει μέγιστο βαθμό απόδοσης 80 % ενώ με μπρικετας  88% – 92 %     ΔΙΑΦΟΡΑ  +12 %

  Ασφάλεια:

  Με την συνεχή χρήση προϊόντων βιομάζας αποφεύγουμε εντελώς την περίπτωση ανάφλεξης της καμινάδας καθώς τα στερεά καύσιμα δεν περιέχουν επικίνδυνες ρητίνες που μπορεί να προσκολληθούν στα τοιχώματα της καπνοδόχου και να προκαλέσουν αναφλέξεις που μπορεί να οδηγήσουν σε πυρκαγιά! Με τα στερεά καύσιμα δεν είναι απαραίτητη η επίπονη και απαιτητική εργασία καθαρισμού της καπνοδόχου.

  Με την χρήση στερεών καυσίμων μπορούμε να είμαστε ήσυχοι για την πυρασφάλεια του σπιτιού γιατί οι μπρικέτες δεν σπινθηρίζουν ούτε σκάνε λόγω της εξασφαλισμένα χαμηλής υγρασίας (8%). Έτσι ο ύπνος κοντά στο τζάκι αλλά και το ακριβό χαλί του σαλονιού δεν κινδυνεύουν από δυσάρεστες εκπλήξεις!

  Θερμαντική Ισοδυναμία:

  1 κιλό Briquettes/Pellets (Βιομάζα) = 1,6 κιλά Καυσόξυλα (ξερά)

  1 λίτρο Πετρέλαιο = 2 κιλά Briquettes/Pellets = 3,2 κιλά Καυσόξυλα

  – υγρασία 6- 8%

  – στάχτη ≤ 5%

  – θερμογονο δυναμη 4,4 kw /kg.

  • Ξύλο 0,13 €/kg
  • Φυσικό αέριο 0,576€/ nm3
  • Πελλετ 0,29 €/kg
  • Πετρέλαιο   1,4€/lit
  • Ρεύμα 0,136€/kw

  Η δρυς

  είναι σκληρό ξύλο με μεγάλο βάρος και πυκνότητα. Αυτά τα χαρακτηριστικά της δίνουν μεγάλη διάρκεια στην καύση, ωραία φλόγα και υψηλή θερμιδική αξία (4700kcal/h). Η δρυς είναι ιδανική για το τζάκι και τον ξυλολέβητα

  Η οξιά

  είναι πιο μαλακό ξύλο, εύκολο στο προσάναμμα, προσφέρει ωραία και δυνατή φωτιά χωρίς όμως μεγάλη διάρκεια καύσης, γι΄αυτό συνδυάζεται με άλλα ξύλα (δρυς, πουρνάρι). Η οξιά είναι ιδανική για τις ενεργειακές σόμπες και για τους ξυλολέβητες.

  Πεύκο

  Όπως και τα άλλα κωνοφόρα (έλατο, και ερυθρελάτη) είναι μαλακό, αρπάζει εύκολα και δίνει γρήγορα μεγάλη φλόγα. Επειδή όμως καίγεται γρήγορα, λόγω χαμηλής πυκνότητας, συνιστάται να ξεκινάμε τη φωτιά με αυτό και να τη συνεχίζουμε με άλλο είδους ξύλου. Θερμογόνος δύναμη περίπου 4.800 kcal/kgr.

  Έλατο

  Πολύ καλό ξύλο για καύσιμο. Αρπάζει πολύ εύκολα και δίνει γρήγορα ζωηρή φλόγα. Δεν χρησιμοποιούμε ερυθρελάτη γιατί μπορεί να έχουμε « σκασίματα » κατά την καύση που δημιουργούν προβλήματα με κομμάτια που πετάγονται προς όλες τις κατευθύνσεις. Θερμογόνος δύναμη 4.440 – 4.650 kcal/kgr

  Πουρνάρι

  Ανήκει στα σκληρά ξύλα. Αριστο, ίσως το καλύτερο είδος καυσόξυλου καθώς έχει υψηλή και σταθερή απόδοση, πλούσια θράκα και σημαντική διάρκεια. Λόγω της ζήτησής του είναι δυσεύρετο.

  Γαύρος

  Είναι δένδρο με ύψος έως 25 μέτρα και 20 μέτρα διάμετρο κόμης. Το ξύλο του είναι μεν βαρύ, συμπαγές, σκληρό και δύσχιστο, καίγεται όμως πολύ καλά. Θερμογόνος δύναμη περίπου 4.600 kcal/kgr.

  Θερμογόνος δύναμη των Ελληνικών καυσόξυλων

  • Ελάτη:  4.900 kcal/kg
  • Πεύκη: 4.80

  Τα πλεονεκτήματα από τη χρήση του πελλετ σαν καύσιμη ύλη είναι

  • Πολύ χαμηλότερη τιμή σε σχέση με το πετρέλαιο και το ρεύμα της ΔΕΗ.
  • Η σταθερή πυκνότητα, η χαμηλή υγρασία, το χαμηλό κόστος μεταφοράς και αποθήκευσης το καθιστούν πιο αποδοτικό απο κάθε άλλη μορφή θερμαντικής ενέργειας.
  • Πανεύκολο στην χρήση του αφού μεταφέρεται συσκευασμένο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί με αυτόματο δοσομετρητή για τροφοδοσία της φωτιάς.
  • Δεν εκλύονται επικίνδυνα αέρια κατά την καύση λόγω απουσίας χημικών κατά τη διαδικασία παραγωγής του.
  • Δεν “καπνίζει” όπως η καύση του ξύλου στις ξυλόσομπες, οπότε δεν χρειάζεται μεγάλα και ψηλά μπουριά στις στέγες. Οι αερόθερμες σόμπες πέλλετ μπορούν να τοποθετηθούν και στα μπαλκόνια των διαμερισμάτων τοποθετώντας μόνο μια μικρή μεταλλική σωλήνα μήκους από 50cm οριζόντια έως 2 μέτρων ύψος [αναλόγως των περιστάσεων] για την εκτόνωση των καυσαερίων.
  • Σομπα πέλλετ γιατί η τιμή του πετρελαίου έχει φτάσει στα ύψη.
  • Σομπα πέλλετ γιατί μπορούμε να θερμάνουμε ένα σπίτι απο 30τμ έως 100τμ
  • Σόμπα πέλλετ γιατί το κόστος θέρμανσης ξεκινάει από 3€ την ημέρα
  • Σόμπα πέλλετ γιατί είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και μπορεί να ανάβει και να σβήνει μόνη της, ακόμα και με εβδομαδιαίο προγραμματισμό.

  Τα πλεονεκτήματα των πέλλετ συγκριτικά με άλλα καύσιμα ξύλου

  • Μικρότερος όγκος μεταφοράς και αποθήκευσης (εξαιτίας της υψηλής ενεργειακής τους πυκνότητας).
  • Μικρότερη συχνότητα τροφοδοσίας
  • Σταθερό μέγεθος και περιεκτικότητα υγρασίας
  • Ευελιξία – Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σόμπες και σε λέβητες.
  • Λιγότερη τέφρα και άλλες εκπομπές καυσαερίων
  • Είναι ξερά και μπορούν να αποθηκευτούν χωρίς υποβάθμιση της ποιότητάς τους.
  • Έχουν ροή όπως τα υγρά και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε αυτόματες μηχανές.
  • Ευκολότερος χειρισμός
  • Ευκολότερη έναυση.

  Η αεροθερμη σόμπα βασίζεται στην καύση pellet που γίνεται με αυτόματο τρόπο. Ο ζεστός αέρας που παράγεται από την καύση του pellet διοχετεύεται στο χώρο από τις περσίδες που έχει η σόμπα. Η θέρμανση που έχουμε στο χώρο είναι άμεση. Οι σόμπες pellet αέρα διαθέτουν αυτόματο χρονοθερμοστάτη για προγραμματισμό λειτουργίας.

  Οι Αερόθερμες σόμπες πέλλετ διαθέτουν τηλεχειριστήριο, και έναν εύχρηστο ηλεκτρονικό πάνελ, στο επάνω μέρος της συσκευής, όπου από εκεί μπορούμε να τις ρυθμίσουμε να ανάβουν και να σβήνουν αυτόματα, σε ημερήσια , και εβδομαδιαία βάση.

  Επίσης μπορούμε να ρυθμίσουμε την ένταση της δύναμης της φλόγας σε περιόδους όπου έχουμε πολύ χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες.

  Ένας αυτόματος αισθητήρας θερμοκρασίας χώρου θα αναλάβει να βάλει την λειτουργία της σόμπας στην “κατάσταση ECO” [οικονομική λειτουργία] όταν ο χώρος μας θερμανθεί επαρκώς.

  Οι συσκευές αυτές, οι λεγόμενες σόμπες μποιλερ, υδραυλικές, η νερού έχουν κατασκευαστεί για να τοποθετούνται στον εσωτερικό χώρο της κατοικίας μας, ενώ παράλληλα συνδέονται με το κλειστό η ανοιχτό κύκλωμα της εγκατάστασης των θερμαντικών σωμάτων [καλοριφέρ]. Επίσης σε κατοικίες όπου δεν υπάρχει χώρος λεβητοστασίου για την εγκατάσταση ενός λέβητα, οι συσκευές αυτές είναι η ιδανική λύση.

  Για να λειτουργήσουν και αυτές οι σόμπες- μποιλερ που καίνε πέλλετ, χρειάζεται κατά την εγκατάσταση τους και 2 μικρές οπές στον τοίχο, χαμηλά και πίσω από την συσκευή. Στην μια οπή των 5 εκατοστών τοποθετούμε μια σωλήνα μεταλλική 50αρα για την είσοδο του φρέσκου αέρα από έξω. Ο φρέσκος αυτός αέρας χρειάζεται για την καύση του πέλλετ.

  Δίπλα στην μικρή οπή των 5 εκατοστών ανοίγουμε μια ακόμα οπή 8 εκατοστών για να τοποθετήσουμε το μεταλλικό σωλήνα για την έξοδο των καυσαερίων.

  Το επόμενο μας βήμα είναι να συνδέσουμε την συσκευή μας με την είσοδο και την έξοδο των νερών των σωμάτων {καλοριφέρ} Αφού προγραμματίσουμε και βρούμε τις παραμέτρους για το κατάλληλο πέλλετ που έχουμε επιλέξει [αυτό γίνεται μια φορά στην αρχή] μπορούμε να κάνουμε το πρώτο μας άναμμα , απολαμβάνοντας την μεγάλη θερμική δύναμη των 12kw που αποδίδει η συσκευή, με την λιγότερη κατανάλωση πέλλετ 0,6-1,8Kgr/Ωρα.

  Η συσκευή {σόμπα μποιλερ} ελέγχεται πλήρως ηλεκτρονικά και είναι αυτοματοποιημένη για το άναμμα-σβήσιμο και τον ωριαίο προγραμματισμό της, αν και όταν χρειάζεται. Ενα κομψό τηλεκοντρόλ που συνοδεύει την συσκευή είναι χρήσιμο για τον χειρισμό εξ αποστάσεως.

  Εσείς το μόνο που θα χρειάζεται είναι να τροφοδοτείτε την συσκευή με πέλλετ σε ένα ενσωματωμένο δοχείο που έχει η συσκευή χωρητικότητας 25κιλών, όποτε χρειάζεται.

  4 τρόποι

  1) Υπολογίζουμε το εμβαδόν του σπιτιού π.χ. 150m2  πολλαπλασιάζουμε επί το καθαρό ύψος για να βρούμε τα κυβικά μέτρα ενός χώρου 150m2x280m ύψος (μέσο ύψος) = 420m3. Πολλαπλασιάζουμε το εμβαδόν επί του ποσοστού 0,50 έως 0,80 για να υπολογίσουμε τι θερμίδες (στην περιοχή π.χ. περιμετρικά της Θεσσαλονίκης όπου πραγματοποιήθηκε η έρευνα χρησιμοποιούν 0,60 κατά μέσο όρο) και διαιρούμε με 0,86 για να υπολογίσουμε τα KW, σύνολο 420m3x0,60=25.200kcal (θερμίδες): 0.86 =29,3kw. Επιπλέον βάζουμε ένα περιθώριο λάθους 10% πάντα προς τα πάνω. Και πιθανόν ακόμα ένα 20% επιπλέον γιατί μπορεί να κλέβει ο κατασκευαστής.
  2) Για να δημιουργήσετε μια άνετη θερμοκρασία δωματίου γύρω στους 21ο -22ο Κελσίου, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι 0ο, η ενέργεια που χρειάζεστε είναι περίπου 1KW θερμότητας για κάθε 14m3 (κυβικά μέτρα) μονωμένου χώρου.
  Το παρακάτω παράδειγμα είναι ένας οδηγός για να μπορέσετε να υπολογίσετε την ποσότητα θερμότητας που θα χρειαστείτε για το χώρο σας. Για να βρείτε τον όγκο του χώρου σας, μετρήστε το μήκος το πλάτος και το ύψος του. Το γινόμενό τους θα σας δώσει τον όγκο του χώρου: Χ (μήκος) x Υ(πλάτος) x Ζ(ύψος) = m3. Για να υπολογίσετε τα απαραίτητα KW που χρειάζεστε, διαιρέστε το σύνολο των m3 με το 14 (m3/14)

  Για παράδειγμα:

  Έχουμε ένα δωμάτιο που έχει μήκος 6μέτρα, πλάτος 4μέτρα και ύψος 2,75μέτρα. Ο όγκος του χώρου είναι 6×4 x2.75=66.00 m3. Τα απαιτούμενα KW για τον χώρο είναι 66 /14=4.71. Επομένως, μία σόμπα 5KW θα ζεστάνει επαρκώς τον χώρο αυτό.  Ο παραπάνω υπολογισμός ισχύει για χώρο με μια μέση θερμομόνωση. Για να υπολογίστε τα απαιτούμενα KW σε ένα δωμάτιο με ελλιπή θερμομόνωση, διαιρέστε m3/10. Για να υπολογίστε τα απαιτούμενα KW σε ένα δωμάτιο με πολύ καλή θερμομόνωση, διαιρέστε m3/24.

  3) Μια μέθοδος που είναι πιο κοντά στη πραγματικότητα είναι σύμφωνα με την κατανάλωση πετρελαίου των τελευταίων 2 ετών, μπορούμε να υπολογίσουμε τη ενεργειακή ανάγκη σε Kw που έχει ο χώρος που θέλουμε να ζεστάνουμε. Παράδειγμα: τα 2 τελευταία έτη χρειαστήκαμε κατά την διάρκεια της σεζόν (150 μέρες) για περίπου 12 ώρες την ημέρα 3000 λίτρα πετρέλαιο. Το 1 λίτρο πετρέλαιο έχει 11,9 kw. Αυτό σημαίνει 3000 λιτ x 11,9 kw = 35700kw x 0.9 (απόδοση λέβητα 90%) = 32130 kw :150 = 214.2 kw/ημέρα : 12 (ώρες λειτουργίας) = 17,85 kw . Εάν υποθέσουμε και μια προσαύξηση 10% για να είμαστε περισσότερο καλυμμένοι στις μετρήσεις μας τότε μπορούμε να πούμε ότι ο χώρος που θέλουμε να ζεστάνουμε μπορεί να καλυφθεί με μια σόμπα ή λέβητα των 20kw

  4) Η καλύτερη όμως μέθοδος είναι η εκτίμηση από μηχανικό της ενεργειακής απώλειας του χώρου που θέλουμε να ζεστάνουμε.

  1 watt = 3.6 KJ/hr

  1 KW = 3600 KJ/hr

  1kcal = 4186.8 J

  1kw = 860 kcal

  Κέντρο Προτιμήσεων Απορρήτου

  Necessary

  Necessary cookies help make a website usable by enabling basic functions like page navigation and access to secure areas of the website. The website cannot function properly without these cookies.

  wordpress_{hash},wordpress_logged_in_{hash},PHPSESSID,CookieConsent,woocommerce_cart_hash,woocommerce_items_in_cart

  Statistics

  Google Analytics statistic cookies that help website owners to understand how visitors interact with websites by collecting and reporting information anonymously.

  _ga,_gid,_gat,collect,

  Preferences

  Preference cookies enable a website to remember information that changes the way the website behaves or looks, like your preferred language or the region that you are in.

  wp-settings-1,wp-settings-time-1,fusionredux_current_tab

  Scroll to Top